Restol houtolie aanbrengen

Hoe brengt u Restol houtolie aan

1. Voorbereiding
Zorg dat de ondergrond vrij is van loszittende delen en dat deze droog- en stofvrij is.
Wij adviseren hiervoor gebruik te maken van een (staal)borstel.

2. Aanbrengen
Breng Restol™ Houtolie aan met een platte kwast, roller of verfspuit. Voor het beste resultaat, is het verstandig om Restol™ Houtolie aan te brengen in de lengterichting van het hout. Voor een groot oppervlak kunt u het beste een spuit of roller gebruiken. Ook hiervoor geldt: breng Restol™ Houtolie aan in de lengterichting van het hout.

3. Tweede/derde laag aanbrengen
Twee lagen Restol™ Houtolie is voldoende voor bescherming. Voor een meer sprekende kleur kunt u uw hout nog een derde laag Restol™ Houtolie geven. Voor geïmpregneerd hout is twee lagen Restol™ Houtolie vaak voldoende. Bij al het andere hout kunt u het beste drie lagen Restol™ Houtolie aanbrengen.

Het schuren van uw hout is niet nodig
Als er een extra glad resultaat gewenst is, kunt u het oppervlak licht opschuren.
Dit kan bijvoorbeeld met een schuurspons.

Roer Restol™ goed op
Het pigment dat in Restol™ Houtolie verwerkt zit, zakt na verloop van tijd naar de bodem van de pot. Het is daarom belangrijk om ook goed over de bodem te roeren. Alleen schudden is niet voldoende. 30 seconden goed roeren is in vele gevallen al genoeg.

Groot oppervlak
Voor het aanbrengen van Restol™ Houtolie op een groot oppervlak, bijvoorbeeld een schutting of groot tuinhuis, kunt u ook een spuit gebruiken. Let er wel op dat u Restol™ Houtolie aanbrengt in de lengterichting van het hout.